LIVRAREA PRODUSELOR COMANDATE

Pentru orice produs comandat pe www.novaben.ro va oferim livrare oriunde pe teritoriul Romaniei, prin intermediul firmei Dynamic Parcel Distribution (DPD), cu un cost de 20 lei / livrare. 
Procesul de livrare incepe din momentul confirmarii comenzii. Aceasta este livrata de la depozitul nostru la destinatie in interval de 1 - 4 zile lucratoare de la inregistrarea comenzii, pentru produsele aflate in stoc, in functie de volumul comenzilor deja inregistrate in sistem.
In ziua livrarii coletului, veti primi SMS din partea firmei de curierat prin care vi se va comunica intervalul de livrare a expeditiei. In cazul esuarii livrarii, coletul va fi returnat catre societatea Nova Ben Trading SRL, iar comanda dumneavoastra se va considera anulata.
Pot exista situatii exceptionale in care livrarea produsului sa se poata efectua intr-un termen mai mare decat cel mentionat, urmand ca in acest caz sa fiti notificat de catre unul din operatorii nostri.
De asemenea, ne rezervam  dreptul de a intarzia sau de a anula livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de noi care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform  uzantelor legii romanesti.
In momentul livrarii, va rugam sa verificati starea aparenta a coletului. In caz de anomalie cu privire la colet (deteriorat, deschis, urme de lichid etc.) sau la continut (produs lipsa sau deteriorat), va rugam sa urmati in mod obligatoriu procedura descrisa in sectiunea Returul Produselor Comandate.
De asemenea, in eventualitatea unor situatii precum cele descrise mai sus, va stam la dispozitie la numarul de telefon 0726.456.795 pentru a va informa in privinta procedurilor de returnare a produsului deteriorat.
Nerespectarea procedurilor de retur necesare exclude posibilitatea oricarei reclamatii impotriva Nova Ben Trading SRL sau a companiei de curierat, inclusiv rambursarea contravalorii produsului.
Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de catre Nova Ben Trading SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este contravaloarea respectivului produs comandat, cu conditia ca aceasta sa fi fost incasata. 

Returul Produselor Comandate

Pentru produsele achizitionate de pe site-ul nostru va oferim o politica de retur flexibila, pentru a usura cat mai mult experienta dumneavoastra de cumparaturi online. Monitorizam numarul de retururi efectuate de clientii nostri, urmand ca mai mult de doua retururi repetate de catre acelasi client, in decursul unui an, sa conduca la neonorarea comenzilor ulterioare.
Produsele noastre sunt livrate in ambalajul original pus la dispozitie de catre producator.
Returul produsului cu deficiente la livrare
Va rugam sa verificati starea aparenta a coletului in momentul livrarii si sa va asigurati ca nu prezinta anomalii cu privire la colet (deteriorat, deschis, urme de umezeala etc.) sau la continut (produs lipsa sau deteriorat).
In cazul daunelor vizibile ale coletului, aveti dreptul de a refuza primirea si plata acestuia. In acest caz, va rugam sa precizati reprezentantului firmei de curierat motivul refuzului si sa il exprimati in scris pe AWB, in prezenta acestuia.
Va rugam ca orice reclamatie referitoare la integritatea coletului sa o transmiteti in maxim 24 de ore de la momentul livrarii la adresa de email office@novaben.ro. Aveti posibilitatea de a opta pentru inlocuirea produsului cu deficiente de livrare sau puteti solicita returnarea contravalorii produsului.
Reclamatiile ulterioare privind astfel de aspecte nu vor mai fi luate in considerare.
Returul produsului in 14 zile
Aveti intotdeauna dreptul de a returna produsul comandat in termen de 14 zile calendaristice de la momentul livrarii, fara sa fie necesara justificarea deciziei dumneavoastra. Cu toate acestea, nu ezitati sa ne transmiteti parerea dumneavoastra: este foarte important pentru noi sa cunoastem motivul returului, cu scopul imbunatatirii serviciilor oferite.
Cheltuielile de retur al produsului vor fi suportate de catre cumparator. 
Pentru ca livrarea produsului sa se desfasoare in conditii optime, va rugam sa utiizati doar serviciile companiilor de curierat rapid cu livrare door-to-door.
Procedura de retur a produsului
Daca doriti sa returnati un produs, va rugam sa urmati pasii de mai jos:
-       Trebuie sa va exprimati optiunea de retur in scris pe email transmis catre retur@novaben.ro insotit de numarul facturii, numele dumneavoastra si numarul de telefon unde puteti fi contactat., sau completand formularul de contact AICI.
-       Returul se face in ambalajul original, cu toate etichetele si foliile de protectie intacte.
-       Protejati ambalajul original prin impachetare in folie sau in cutie suplimentara, astfel incat sa nu se deterioreze in timpul transportului.
-       Daca produsul a fost insotit de unul sau mai multe cadouri (produse, vouchere), acestea trebuie returnate impreuna cu produsul
-       Expediati coletul la adresa:
S.C. Nova Ben Trading SRL
Str. Tipografilor nr.1, ap.2, 077135 Mogosoaia, jud. Ilfov

Va informam ca nerespectarea oricarui pas din cei enumerati mai sus duce la imposibilitatea acceptarii returului.
Pentru orice informatii privind returul, va stam la dispozitie la adresa de email : retur@novaben.ro.
Solutionarea retururilor
Dupa receptionarea produsului returnat, acesta va fi supus unei expertize pentru a evalua daca acesta se afla in aceleasi conditii in care a fost trimis catre dumneavoastra.
Nu se accepta returnarea produselor care prezinta semne de uzare sau deteriorare a elementelor de protectie, sau al caror ambalaj original prezinta urme de deteriorare.
In cazul in care, in urma expertizei efectuate, se constata ca produsul sau ambalajul original prezinta urme de folosire sau deteriorare, sau ca elementele de securitate si protectie (etichete, sigilii, folii) au fost deteriorate sau inlaturate, total sau partial, returnarea produsului nu este acceptata. In aceasta situatie, va vom comunica in scris rezultatul expertizei, produsul urmand sa fie transmis catre dumneavostra conform procedurii de livrare mentionate in sectiune Livrarea produselor comandate (link), in termen de 1 pana la 4 zile lucratoare.
In cazul in care, in urma expertizei, se constata ca produsul a fost receptionat in conditii optime, rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la retur, in contul bancar in Lei indicat de dumneavoastra.
Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului.
Pentru orice alte informatii suplimentare, va rugam nu ezitati sa ne contactati la la adresa de email office@novaben.ro.